Една от най-известните кастинг агенции в Холивуд добави певицата, модел и блогър Микела към

...
Една от най-известните кастинг агенции в Холивуд добави певицата, модел и блогър Микела към
Коментари Харесай

Готов ли е Холивуд да се откаже от живите актьори?

Една от най-известните кастинг организации в Холивуд добави певицата, модел и блогър Микела към каталога си с артисти, с което тя може да се окаже идната звезда в касов филм. Разликата сред новото попълнение и останалите звезди на организацията е, че Микела е виртуално основана. Това даде мотив за следващата оживена полемика дали е пристигнало време сходни аватари да изместят същинските артисти от плът и кръв - особено в подтекста на кризата около Covid-19, която попречва работата на доста хора на снимачната площадка.

В редиците на Creative Artists Agency (CAA) Микела ще стои до имена като Скарлет Йохансон, Уил Смит и Стивън Спилбърг. Наскоро организацията разкри, че най-новият й клиент е малко по-различен от общоприетото усещане за евентуална холивудска звезда. " Варайъти ” заяви, че CAA е подписала контракт с 19-годишния бразилско-испански модел, певица и инфлуенсър Микела, която сега " живее ” в Америка.

Макар Микела да е виртуално основана, кариерата й наподобява много реалистична. Тя има над 2,2 милиона почитатели в Instagram, взима изявленията от известни персони, през 2017 година дебютната й ария " Not Mine " доближи номер 8 в класацията на стрийминг колоса Spotify, а известни фешън къщи се надпреварват да основават облекла особено за нея. Сега Creative Artists се заемат с кариерата й в малкия екран, киното и рекламата.

Опитите във филмите да участват компютърно генерирани хора (както и относително по-лесните за пресъздаване животни и фантастични създания) датират от над 20 години. Особено рентабилен бизнес е " съживяването " посредством технологиите на към този момент умряли артисти за бъдещи функции, както последно това бе направено с Кари Фишър в " Междузвездни войни ", а се приказва даже за " възкресяване " на Джеймс Дийн! 

От позиция на индустрията  виртуалните артисти са примамлива вероятност. Те могат да се трансформират съгласно потребностите на пазара, в никакъв случай няма да се оплакват, постоянно ще са в отлична форма и подготвени за камера, а особено в тази ситуация на Микела – тя вечно ще си остане на 19 години в промишленост, в която младостта е на респект. Още един плюс е, че ще може да " работи " по време на пандемия, без да се тормози от евентуална болест.

Микела не е изкуствен интелект в цялостния смисъл на думата, тъй като е озвучавана от хора. Тя е дело на стартъпа Brud, зад който се подвизават диджеят Тревър МакФедрис и Сара ДеКу, която пък предходната година влезе в влиятелната класация на " Форбс " " 30 под 30 ". Днес в компанията работят общо девет души, които са създали още два робота  - Блауко и Бермуда, със сходни функции.

Съвместният проект на МакФедрис и Деку стартира през 2016 година, когато създават профил в Instagram на виртуалния модел Микела, която популяризира известни марки като " Келвин Клайн " и " Прада ". Италианският фешън дизайнер Рикардо Тиши основава рокля специано за нея. Дейността на Микела не стопира дотук: сега тя взе участие в акция за набиране на средства за потърпевшите от ковид.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР